Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑΚΗ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Έκανε σπουδές στην μουσική στο ελληνικό ωδείο Σερρών και μετέπειτα στο εθνικό ωδείο Αθηνών –κεντρικό ωδείο Θεσσαλονίκης-θερμαϊκό ωδείο, ηπειρωτικό ωδείο "ΤΣΑΚΑΛΩΦ".
- ΠΤΥΧΙΑ: αρμονίας- αντίστιξης, φούγκας, πιάνου, ενοργάνωσης πνευστών, ωδικής-πιάνο και Δίπλωμα σύνθεσης: "αριστα" ,
- ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ: - Στις Σέρρες 1980-1994 με έργα δικά του και άλλων μουσικών.
- Στην Αυστρία (1994) στο Gratz για πιάνο. Στη Γερμανία, στο Μόναχο, με έργα για τσέλο και πιάνο. Η "Deutsche Welle" παρουσίασε σε παγκόσμια μετάδοση μέρος του συμφωνικού του έργου.
-Ιταλία:10 Κοντσέρτα στο Δήμο της Βενετίας το 2000 και 2002 μαζί με έργα αθανάτων συνθετών: VIVALDI-CORELLI.
-Η Σουηδική Ακαδημία μουσικής στο Gotenborg το 2004 τιμά το συνθετικό του έργο και καταχωρεί τα έργα του στην επίσημη μουσική της βιβλιοθήκη.
- Αθήνα: Το 1998 συνεργάζεται με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ του Γ’ προγράμματος, παρουσιάζοντας έργα για συμφωνική ορχήστρα σε απευθείας παγκόσμια μετάδοση και την επόμενη χρονιά ηχογραφείται στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ,το συμφωνικό του σκίτσο: "ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ", έργο που ενώνει τους απανταχού πρόσφυγες όλου του κόσμου.
-Έχει δώσει συναυλίες στην Έδεσσα-Κατερίνη-Καβάλα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Λάρισσα-Βόλο-Ιωάννινα. Ο Δήμος Σερρών και η Δημοτική επιχείρηση τιμά με Δίπλωμα τη συμφωνία του αρ.1, στις Σέρρες (1997) επίσης συνεργάζεται και με τη συμφωνική ορχήστρα της ηπείρου γράφοντας μουσική (όπερα).

-ΘΕΑΤΡΟ: Έχει γράψει μουσική για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: "Φρουτοπία" Ευγένιου Τριβιζά. Έχει συνεργαστεί επίσης με αρκετές θεατρικές ομάδες και συγγραφείς όπως Ξεν.Καλογεροπούλου (ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ), Λευτέρη Παπαδόπουλο. Στην Αθήνα στο Δήμο Ζωγραφου τιμάται με το α΄βραβείο μουσικής θεάτρου στο έργο: "ο γολγοθάς μια μοναχής και ανύπαντρης μητέρας". Στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Καλαμαριάς τιμάται με το α’ βραβείο σ’έναν κύκλο 6 παιδικων τραγουδιών.
Συνεργάστηκε με τη Θεατρική σκηνή του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης "Ο Αγιος Φώτιος" στην Κατερίνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, στο θέατρο Ράχης στην παράσταση: "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ –ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
-Το έργο του παρουσίασε η ΕΤ3, η ΝΕΤ, ΕΤ. Δίκτυο tv, 4E με συνεντεύξεις και συμμετοχές σε υπεύθυνα δημοσιογραφικά τραπέζια. Αθηναϊκά περιοδικά επίσης καθώς και μουσικολόγοι παρουσίασαν και πρόβαλαν το έργο του.
-Είναι μέλος της ένωσης Ελλήνων μουσουργών και τα έργα του ακούγονται από το το Γ’πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και δημόσιας τηλεόρασης.
-Το έργο του έχει παρουσιαστεί δύο φορές -κατόπιν προσκλήσεως- από το Τμήμα της Μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους φοιτητές το 2004.
-Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής αν. θεωρητικών και σύνθεσης-πιάνου σε Δημόσια Σχολεία και Ωδεία. Έχει παραδώσει επίσης σεμινάρια σύνθεσης στο Ηπειρωτικό Ωδείο "ΤΣΑΚΑΛΩΦ"
-Έχει συγγράψει 4 βιβλία Μουσικής, τα οποία βρίσκονται στις βιβλιοθήκες πολλών μουσικών ιδρυμάτων παγκοσμίως ενώ τα πρωτότυπα χειρόγραφα βρίσκονται στην Εθνική
Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα.
Αναρτήσεις: www.youtube.com/didimakis
Επικοινωνία: e-mail: dimakis_chr@yahoo.gr,
xristos_dimakis@hotmail.com
tel: 6972268014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου